DOLAR 32,9949 % -0.11
EURO 35,8195 % -0.26
STERLIN 42,5549 % -0.22
FRANG 37,3499 % -0.36
ALTIN 2.529,05 % 0,85
BITCOIN 68.158,01 1.781
reklam

YRP Derince Gençlik Kolları Basın Açıklaması

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
YRP Derince Gençlik Kolları Basın Açıklaması
reklam

Yeniden Refah Partisi Gençlik Kolları Başkanı Huzeyfe KOÇAK ve Yönetimi uyuşturucu ile mücadele kapsamında basın açıklaması yaptı

Avrupa ile Ortadoğu ve Asya ülkeleri arasında bulunan ülkemiz uyuşturucunun doğudan batıya transferi konusunda kilit noktada bulunmaktadır. Uyuşturucu kullanımının yoğun olduğu Avrupa ülkelerinde Avrupa Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme Merkezi (EMCDDA) yapmış olduğu raporda uyuşturucu kullanan kişiler arasında çoklu uyuşturucu kullanan kişilerin artığını, uyuşturucu kullananlar arasında esrar kullanımının diğer maddelerden beş kat daha fazla olduğunu gözlemlemiştir. 2018 yılı sonu itibari ile Avrupa’da 730’un üzerinde psikoaktif madde belirlemiş ve bunların 55 kadarı Avrupa’da ilk kez tespit edilmiştir.

Uyuşturucu ile mücadele kapsamında ülkemizde ve 52 ülkede de aktif olarak çalışmalar yapan Yeşilay kurumumuz uyuşturucu ile mücadele konusunda halkımızın bağımlılıkla ilgili sorunlarına çözüm üretmeyi amaçlayan, bağımlı ve yakınlarına ücretsiz psikososyal destek hizmeti veren Yeşilay Danışmanlık Merkezi YEDAM’ı kurmuş ve yurt geneline yaymaya başlamıştır. Ayrıca 2018 yılında meclisimizde çıkarılan yasa ile Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu sağlık bakanlığımız bünyesinde de Alkol ve uyuşturucu madde bağımlıları tedavi ve araştırma merkezi AMATEM ve Çocuk ve Ergen madde bağımlılığı tedavi merkezi ÇEMATEM’ler kurularak madde bağımlıkları ile mücadele ve tedavi imkanları sağlanmıştır.

Uyuşturucu ile mücadele kapsamında Avrupa geçiş noktasında bulunan Kocaeli’mizde 2018 yılı içerisinde Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nün yapmış olduğu çalışmalarda bir yılda esrar, hint keneviri, kenevir tohumu, bonzai, sentetik uyuşturucu ve uyuşturucu hap gibi 14 farklı uyuşturucu ürünün içerisinde bulunduğu 1 Ton 380 kilo 762 gram uyuşturucu madde il jandarma Komutanlığının yapmış olduğu çalışmalarda 8 farklı uyuşturucu ürününde yaklaşık olarak 1 ton uyuşturucu ürün ele geçirilerek Türkiye’de yakalanan uyuşturucu toplamında il narkotik ekiplerimiz ilk sıraya yerleşmiştir.

Uyuşturucu ile mücadele kapsamında alınan bu tedbirler ile bağımlılık tedavilerinin yapılması uyuşturucu madde kaçakçılığının ciddi tedbirlere bağlanarak yasaklanması elbette güzel çalışmalardır. Bu çalışmalar için öncelikle uyuşturucu ile mücadelede dünya birincisi olan ata yadigarı kurumumuz Yeşilay’a, Uyuşturucu yakalamada dünya şampiyonu İl narkotik ekiplerimize, meclis komisyon üyelerimize ve yetkililerimize teşekkür ediyoruz. Ancak uyuşturucu ile mücadele birçok alanda da yapıldığı gibi madde yakalamakla, madde kullanan kişileri tedavi etmekle yeterli ,ancak bunlar pansuman tedbirlerdir. Bu pansuman tedbirlerin gerçek tedbirler ile de desteklenerek bir an önce uyuşturucu ticaretinin akış ve üretimi gelecek nesillerimiz için bir an önce engellenmelidir.

Uyuşturucu ile mücadele kapsamında kısa ve orta vadede pansuman tedbirlerde de ;

İlimizde sadece Derince Kocaeli Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde bulunan ve ayakta tedavi veren AMATEM’in il genelinde uyuşturucu kullanımı yüksek olan ilçelere yayılması gereklidir.

AMATEM ve ÇAMATEM’lerin hızlı bir şekilde yatılı hizmet verir hale getirilmesi Kocaeli üniversitesi için ihaleye çıkılmış olan binaların bu kapsamda hızlı bir şekilde hizmete sokulması gereklidir.

Uyuşturucu ile mücadele konusunda sokaklardan acil yardım ve polis ekiplerimiz tarafından toparlanan Hastanede kendine geldikten sonra salıverilen çocuklarımızın kendisi ve çevresinin sağlığı için kurulacak olan rehabilitasyon alanlarına zorunlu olarak alınarak tedavi edilmesi gereklidir.

Aile ve öğretmenlerimizin uyuşturucu ile mücadele konusunda bilinçlendirilerek çocuk yaşta olan kardeşlerimizin torbacı olarak tabir edilen satıcıların müşterisi hatta okul içlerindeki pazarlamacısı olması önlenmelidir.

Uyuşturucu ile mücadele için kurulmuş olan meclis komisyonumuzun yakalanan uyuşturucu miktarını takip eden ve bunları toparlayan komisyon olmak yerine tedavi ve kalıcı mücadele tedbirleri içeren yasalar teklif eden ve uygulamasını takip eden bir hale gelmesi, sözde kalmaması gereklidir.

Genlerimizin ahlak ve maneviyat temelli yetiştirilerek çocuklarımıza doğruyu ve yanlışı ayırma becerisinin bir an önce kazandırılması gereklidir.

 

Uyuşturucu ile mücadele kapsamında uzun vadede;

Uyuşturucu üretimi ülke içerisinde barış ve huzurun sağlanmadığı ekonomik gelirlerin düşük olduğu Orta doğu ve Asya ülkelerinde yapılmaktadır. Bu bölgeler üzerinde stratejik çıkarları olan ülkelerin taşeronları haline gelmiş olan terör gruplarının çalışmaları ve bu çalışmalar için gereken kayıt dışı para aktarımının durdurulması hem uyuşturucu batağına saplanmış olan dünya gençliği hem de insan ticaretine maruz kalan bölge insanı için hayati önem taşımaktadır. Bölgede ve dünya da barış ve huzurun sağlanabilmesi için Refahyol hükümeti zamanında kurulan D8’lerin bir an önce aktif hale getirilerek büyütülmesi sözde değil çözde çalışmalar yapılarak bölge insanının refah ve eğitim seviyesinin yükseltilerek uyuşturucu üretiminin ve yetiştiriciliğinin önüne geçilmesi gereklidir.

Aksi halde Avrupa’da ve ülkemizde her yeni yıl belirlenen yeni pisikoaktif maddelere uyuşturucu batağı içerisinde batan her yeni gencimize ve ailemize bir yenisinin eklenmesi kaçınılmaz bir gerçektir.

 

Yeniden Refah Partisi Derince Gençlik Kolları Başkanı : Huzeyfe KOÇAK

Gençlerimizin Sağlıklı Geleceği İçin Biz Varız Yeniden Refah Var

 

 

reklam

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.