DOLAR 35,5978 % 0.27
EURO 36,6792 % 0.49
STERLIN 43,4502 % 0.54
FRANG 38,9686 % 0.42
ALTIN 3.085,48 % 0,12
BITCOIN 101.878,37 -3.144
reklam

Kocaeli’de ekmek yarından itibaren 15 TL!

Yayınlanma Tarihi : Google News
Kocaeli’de ekmek yarından itibaren 15 TL!
reklam

Kocaeli Fırıncılar Odası, 2025 yılına girerken ekmek fiyatlarında güncellemeye gidildiğini duyurdu. 6 Mayıs 2024’te belirlenen tarifeye göre 200 gram ekmeğin fiyatı 10 TL olarak uygulanıyordu. Ancak, artan maliyetler nedeniyle 04 Ocak 2025’ten itibaren 240 gram ekmek 15 TL’den satılacak. Fırıncılar Odası Başkanı Ali Sarı tarafından yapılan açıklamada, ekmek üretim maliyetlerinde yaşanan %50’lik artış ve asgari ücret zammı gibi faktörlerin, yeni fiyat tarifesini kaçınılmaz hale getirdiği ifade edildi. Başkan Sarı, “Fırıncılarımız kâr gözetmeden, sürdürülebilirlik prensibi ile çalışmaktadır. Artan girdiler karşısında makul bir denge sağlamak için fiyat artışı zorunlu hale gelmiştir” dedi.

YENİ TARİFE: 240 GRAM EKMEK 15 TL

Kocaeli’de 04 Ocak 2025 tarihinden itibaren geçerli olacak yeni tarifeye göre, kilogram fiyatı 62,50 TL olarak belirlenirken, 240 gram ekmek 15 TL’den satılacak. Daha önce kilogram fiyatı 50 TL, 200 gram ekmek ise 10 TL’den satılıyordu. Bu düzenlemeyle birlikte fiyatlarda %25 oranında bir artış gerçekleşmiş oldu.Başkan Ali Sarı, fırıncıların artan maliyetlere rağmen sürdürülebilirlik adına özveriyle çalıştığını belirtti ve şunları ekledi:
“Vatandaşların mağduriyetini en aza indirgemek adına makul bir seviyede fiyat artışı yapılmıştır. Ancak maliyetlerdeki artışların devam etmesi durumunda bu fiyatlar yeniden gözden geçirilebilir.”

Yerel Haberler kategorisinde bulunan hiçbir habere herhangi bir editoryal müdahalede bulunulmamıştır. Anadolu Ajansı, İhlas Haber Ajansı, Demirören Haber Ajansı tarafından hazırlanan tüm Kocaeli Haberleri, otomatik olarak servis edildiği şekilde bu sayfada yer almaktadır. Kocaeli Haberleri bölümünde yer alan haberlerin tamamının hukuki muhatabı haberi servis eden ajanslardır.

reklam

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.